Tijdens de cursus 'Snel leren = leuk leren', ontwikkeld door Time2control, krijg je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en technieken om dit te verbeteren. Zo leer je sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken. 

De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord:

  • Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan?
  • Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op?
  • Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden?
  • Hoe kan ik wat ik leer, langer onthouden?
  • Hoe maak ik een haalbare planning?
 Voor middelbare scholieren

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen van VMBO TL t/m VWO. Er wordt gewerkt in een groep van 3 tot 5 leerlingen.

Er is ook een cursus Snel leren=leuk leren voor middelbare scholieren van VMBO basis, kader en gemende leerweg. Het verschil is tussen de twee cursussen zit vooral in het onderdeel plannen. Omdat er in deze vorm van onderwijs geen proefwerkweken gehouden worden, werken we niet naar een planning van een proefwerkweek toe, maar leren de cursisten alleen het huiswerk en de proefwerken in de normale lesweken inplannen.

In 6 weken naar jouw eigen leersysteem
Tijdens de cursus gaan we eerst kijken naar jouw huidige manier van leren, hoe lang kun je je concentreren, op welk moment van de dag leer je het best en op welke manier.We beginnen de eerste les ook meteen met snellezen, zodat we aan het eind van de cursus kunnen meten hoeveel sneller je bent gaan lezen.

Wat levert het op?
Jouw investering in deze cursus is 6x een uur les en 6 weken lang 15 minuten per dag oefenen, 6 dagen per week, in totaal dus 15 uur van je tijd, maar wat levert jou dat uiteindelijk op?:

  • Elk boek dat je leest lees je in de helft van de tijd, dus als je normaal in 6 uur een boek uitleest, doe je dat na de cursus in 3 uur, reken maar uit hoeveel tijd dat scheelt voor je complete boekenlijst!
  • In één keer je lesboek lezen en samenvatten zodat je het voor een proefwerk of tentamen niet allemaal weer opnieuw hoeft door te nemen.
  • Gemakkelijk, snel en overzichtelijk samenvatten in een mindmap.
  • Weten hoe je met elk soort huiswerk om moet gaan, van woordjes leren tot een werkstuk maken, van sommen maken tot een proefwerk of tentamen leren.

Deelname
De kosten bedragen €279,95 per persoon, inclusief het boek ”Snel leren=leuk leren” en andere cursusmaterialen.  Mocht je het boek al hebben gekocht, dan is de cursusprijs €250,00. Graag even vermelden bij de aanmelding. Aanmelden kan door in het contactformulier uw naam en mailadres te vermelden. Ik stuur u dan per mail een inschrijfformulier.

Als er hieronder geen cursus gepland staat, neemt u dan contact op en kijken we of er een passende oplossing is.

 

Copyright Edith van Enck 2018 | Privacyverklaring